Hemligheten bakom våra hundbäddar

Modin Bed är designad och utvecklad i Sverige - ett land globalt känt för enkel, behaglig och funktionell design. Modin Bed är designad med fokus på både hundens- och dess ägares behov och kombinerar det praktiska med funktion perfekt.

Vi ville att Modin Bed skulle testas i en verklig och tuff miljö som en del av vår utvecklingsfas. Vi utvecklade därför produkten i samarbete med polisens hundsektion i dalarna för att testa produkten i den mest extrema miljön. Som ett resultat, är vi ganska säkra på att vi har skapat den bästa hundbädden för transport i världen!

Polisbil

Polishund

Integrerad anti-spillskål

Modin Beds unikt designade anti-spillskål gör det möjligt för din hund att ha tillgång till vatten under transport utan att behöva stanna ditt fordon, oroa dig för att skålen flyttas eller att din hund välter skålen. Att din hund har tillgång till vatten under transport eller när du inte är i hemma är extremt viktigt för att undvika dehydrering/uttorkning.

Vattenskålen och anti-spillocket går att lyfta ur bädden, tål maskindisk och är tillverkad av ftalatfri, BPA & blyfri plast godkänd för livsmedel. Skålen rymmer 0,8 liter.

Vänligen notera att den svarta behållaren inte går att lyfta ur bädden.

Varm bil

Vattenskål

Noga utvalt material

Modin Beds enastående egenskaper som hållbarhet och vattentäthet beror på nogrannt utvalda material som är utvecklade att skydda mot slitage, vatten och smuts, material så som polyester, nylon och Cordura textilier som är belagda och har det där familjära presenningsutseendet.

Våra textilier är extremt slitstarka och vattentäta och är vida överlägsna mot det andra hundbäddar på marknaden erbjuder. Materialet har precis rätt balans mellan mjukhet och smidighet för din hund, men är ändå praktisk, lätt att rengöra, smutsavvisande, vattentät, resistent mot mögel och bakterier och håller på så sätt borta kryp som kan irritera din hund.

Våra textilier följer REACH-direktiviet. REACH är ett regelverk inom EU, som skapats för att förbättra skydd mot människors hälsa och miljö från risker där kemikalier kan förekomma. Direktivet främjar även alternativa metoder för bedömning av ämnen för att minska antalet djurförsök.

Vattentät

Modin Bed Genomskärning

Avancerad sömfogning

Våra extrema krav på slitstyrka och vattentäthet har även ställts på sömmarna, en vanlig svag punkt på hundbäddar. Det uppnår vi genom en process som kallas högfrekvenssvetsning (HF-svetsning). HF-svetsning innebär att man tillför HF-energi på de materialytor som ska sammanfogas. Den elektriska energin gör att molekylerna inuti materialet börjar röra på sig, vilket alstrar värme och får materialen att mjukna. Under högt tryck pressas sedan materialen samman och bildar en fog som är minst lika stark som material självt.

Våra produkter är HF-svetsade i samtliga sömmar för att möta högsta krav på hållbarhet och vattentäthet. Något som hjälper att särskilja Modin Bed som den riktiga mästaren av hundbäddar jämfört med andra sydda eller limmade produkter.

Polyetermadrass

I kärnan av våra hundbäddar finns en solid polyetermadrass, till vardags kallad skumgummi. Polyeter är lätt, formbart och behåller sin form och ger en jämn och komfortabel säng för din hund, till skillnad mot fyllning av skumsmulor eller inblåst fiber. Vi har spenderat mycket tid på att hitta rätt densitet av vårt skum - mjukt nog för att erbjuda bästa komfort men ändå fast nog att ge stöd och värme och hålla din hund ifrån kalla golv och ytor.

Skötselråd

Våra textilier är både hållbara och vattentäta. Borsta av eller torka av med en fuktig trasa om bädden är smutsig. Du kan använda varmt vatten om så önskas och en mild tvållösning om det behövs. Känns det för jobbigt, använd vattenslangen eller duschen! Även om våra material och sömmar är vattentäta är bädden inte skapad för att sänkas ned helt i vatten.

Vill du veta mer om våra hundbäddar?

Du har nu fått en hel del information om våra unika och ovanligt tåliga hundbäddar och vad det är som gör dem så bra. Känner du ändå att du vill se fler bilder och vad som är på gång så besök vår startsida, där du hittar de senaste nyheterna om våra svensktillverkade hundbäddar för hundburar. Ett annat bra sätt att hålla sig uppdaterad är att följa oss på Facebook. Länk hittar du längre ned här på vår sida.